Thonet S35 fauteuil en/of hocker

Een echte designklassieker, ontworpen door Marcel Breuer in 1930. Verende stoel van stalen buizen met armleuning van gebeitst beuken of geolied walnoot.

Deze comfortabele clubfauteuil was in 1930 de bijdrage van de Deutsche Werkbund aan de tentoonstelling over eigentijdse Duitse meubelproductie in het Parijse Grand Palais. Deze was georganiseerd door Breuer in samenwerking met Walter Gropius en Herberg Bayer.

Breuer is er met de S 35 in geslaagd alle eigenschappen van een vrij verende stalen buizenfauteuil in een vloeiende, doorlopende lijn te construeren. Hierdoor werd het ‚Freischwinger‘-effect verdubbeld, omdat de onafhankelijk van de zitting verende armleuningen het veren van de naar achteren hellende rugleuning en zitting in evenwicht houden.

Er is een bijpassende voetenbank leverbaar. 

Meer informatie
Prijs € 2.329,00
SKU Thonet S35 fauteuil en/of hocker
Ontwerper Marcel Breuer
Merk Thonet
Afmeting H84 x ZH37 x B65 x D83cm hoogte armleuning 55cm
Uitvoering kernleder, koeienhuid, buffelleder
Levertijd 6 tot 8 weken
Op voorraad
Speciale prijs € 2.212,55 Normale prijs € 2.329,00

Verende stoel van stalen buizen met armleuning van Iroko en zwarte kunststof glijders. Deze comfortabele clubfauteuil was in 1930 de bijdrage van de Deutsche Werkbund aan de tentoonstelling over eigentijdse Duitse meubelproductie in het Parijse Grand Palais. Deze was georganiseerd door Breuer in samenwerking met Walter Gropius en Herberg Bayer. Breuer is er met de S 35 in geslaagd alle eigenschappen van een vrij verende stalen buizenfauteuil in een vloeiende, doorlopende lijn te construeren. Hierdoor werd het ‚Freischwinger‘-effect verdubbeld, omdat de onafhankelijk van de zitting verende armleuningen het veren van de naar achteren hellende rugleuning en zitting in evenwicht houden. Er is een bijpassende voetenbank leverbaar.