Actueel

60 jaar SZ fauteuil  :  2e voor de helft!

Het is bijna 60 jaar geleden dat Martin Visser zijn bekende SZ fauteuil ontwierp. Hij maakte deze tijdloze designklassieker in 1960 in drie uitvoeringen: in pitriet, in tuigleer en als gestoffeerde versie. Dit 60-jarig jubileum vieren we met een aantrekkelijke aanbieding!

Van 1 juli tot 1 september krijgt u de tweede SZ fauteuil voor de helft van de prijs. Deze actie geldt voor zowel de SZ 01 in pitriet, als ook voor de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde versie SZ 03, én voor beide frame uitvoeringen (verchroomd en zwart, m.u.v. de SZ 03). Bekijk de actie SZ fauteuil op onze website

SZ fauteuil: het ontwerp

De SZ fauteuil is in 1960 ontworpen door Martin Visser. Het karakteristieke en tijdloze ontwerp is inmiddels een echte designklassieker! Net als zijn vakgenoten Marcel Breuer en Poul Kjærholm ontwierp Visser zijn SZ fauteuil in drie uitvoeringen: de SZ 01 in pitriet, de SZ 02 in tuigleer en de gestoffeerde SZ 03. Het ranke, stalen buisframe is mat verchroomd of zwart geëpoxeerd. Voor welke uitvoering u ook kiest, de SZ fauteuil wordt gekenmerkt door vakmanschap en een uitstekend zitcomfort!

  SZ fauteuil: het ontwerp
     

Avant-gardist Martin Visser

De ontwikkeling van de Spectrum collectie is sinds de jaren '50 sterk beïnvloed door de langdurige samenwerking met één van Nederlands bekendste ontwerpers: Martin Visser. De samenwerking begon in 1954 toen Visser art director werd. Hij ontwierp vervolgens diverse meubelen voor de collectie, waaronder de bekende BR 02 slaapbank, SE eetkamerstoelen en de SZ fauteuils. Vissers uitgangspunt van 'Form follows function' is vandaag de dag nog steeds belangrijk in de vormtaal van de Spectrum collectie.

  Avant-gardist Martin Visser

 

De Zaak design en advies in VT wonen

In augustus hadden we 2 keukens van VT wonen in samenwerking met Mandemakers groep in onze showroom. Naar aanleiding daarvan kregen we een interview in VT wonen van november.

Het artikel is duidelijk te lezen in onze footer onderaan de website bij: Wie zijn wij.

Thonet stoel 118 nu in de showroom van de Zaak

Thonet stoel118 een ontwerp van Sebastian Herkner, een gerenommeerd ontwerper die voor allerlei hoogstaande merken meubels ontworpen heeft. De Thonet 118 refereert aan de Thonet 214, het archetype van een Thonet stoel. Wat de stoel heel speciaal maakt is dat de vorm van de poten aan de voorkant anders is dan aan de achterkant. Aan de achterkant zijn de poten afgerond aan de voorkant hoekig. De zitting is van met de hand gevlochten riet en/of voorgevormd multiplex. De stoel is een staaltje van design geïnspireerd op geschiedenis en vakmanschap. Het principe van Thonet dat een stoel moet bestaan uit zo min mogelijke onderdelen heeft Herkner met de 118 weer waargemaakt. Herkner haalde zijn inspiratie o.a. uit de Frankfurt stoel 1930. Sebastian Herkner noemt zijn nieuwe stoel voor Thonet graag naar zijn geboorteplaats Offenbach.